Search

Brengt de zaak verder

Referentie: Stichting Woonwaard Noord-Kennemerland

De Hooge Waerder Corporate Finance heeft de directie van Stichting Woonwaard Noord-Kennemerland uit Alkmaar bijgestaan in een traject van verkoop van dochteronderneming B.V. Pilaster V.v.E. Beheer, waarbij uiteindelijk middels een MBO-Transactie de onderneming wordt voortgezet door de zittende manager.

De onderneming
Woonwaard is een Woningcorporatie met Alkmaar als thuisbasis en verhuurt, beheert, onderhoudt, renoveert en bouwt woningen. Men verhuurt ongeveer 14.500 woningen in de regio Alkmaar/Heerhugowaard/Langedijk. Dit aantal is verdeeld over o.a. sociale huurwoningen, vrije sectorwoningen, zorg eenheden, bedrijfsruimten, winkels en garages.

Pilaster houdt zich bezig met VVE Beheer. De werkzaamheden lopen uiteen van het begeleiden van een bestaande vereniging, tot het advisering bij het opstarten en activeren van een nieuwe VvE. Van grootschalig onderhoud en het notuleren van vergaderingen tot het opstellen van begrotingen. Pilaster zorgt er voor dat alle eigenaren binnen de VvE met plezier kunnen wonen of zaken doen, zonder zich druk te maken over het beheer van de algemene ruimtes en voorzieningen. Pilaster is opgericht in 2005, gevestigd in Alkmaar en als VVE-beheerder voornamelijk actief in Noord-Holland. Bij de onderneming werken 12 fte.

De transactie
De Hooge Waerder Corporate Finance heeft de directie van Stichting Woonwaard Kennemerland ondersteund bij het verkoopproces van Pilaster. Pilaster was een 100% dochter van Woonwaard Beheer BV en is ooit ontstaan uit een afdeling binnen Stichting Woonwaard Noord-Kennemerland. In verband met wijzigingen in de Woningwet bleek deze situatie niet langer wenselijk. Pilaster voert commercieel VvE-beheer en dit past niet binnen de nieuwe Woningwet. Ook dochter ondernemingen moeten voldoen aan de Woningwet. Woonwaard heeft na een marktverkenning besloten het eigendom over te dragen aan de huidige manager. De werkzaamheden bestonden onder meer uit een indicatieve waardebepaling, het voeren van besprekingen met kandidaat kopers, begeleiding van de onderhandelingen en het beoordelen van de diverse Transactiedocumentatie.

Website
De website van Woonwaard is www.woonwaard.nl en de website van Pilaster is www.pilaster.nl.

DEEL DIT BERICHT