Search

Brengt de zaak verder

Referentie: Ronax B.V.

DHW Corporate Finance heeft de directie van Ronax B.V. uit Diemen bijgestaan in een traject van bedrijfsovername van de activiteiten van Stam Elektrotechniek uit Zaandam.

De onderneming
Ronax B.V. is een groep van ondernemingen welke met meerdere activiteiten actief is op de Nederlandse markt voor Installatie- en Beveiligingstechniek. De onderneming bestaat sinds halverwege de jaren 90 en er werken na de overname van Stam ruim 75 FTE binnen de groep van bedrijven. De verschillende bedrijven binnen de groep zijn de volgende:

Prisma Beveiliging is een erkend beveiligingsinstallateur, dat zich naast bouwplaatsbeveiliging heeft gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van complexe projecten zoals auto- en treintunnels, sluizencomplex, datacenters en telecomsites.

Prisma Bouwplaats Service is een middelgroot en zeer gespecialiseerd elektrotechnisch installatiebedrijf op het gebied van bouwplaatsinrichting. De onderneming is actief als bouwplaatsinrichter en verzorgt de aansluitingen tussen de NUTS-bedrijven en de aannemer die het bouwproject uitvoert.

FireSense is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in branddetectietechniek. Met haar kennis en ervaring adviseert zij installateurs en adviesbureaus over de wijze waarop een brand op efficiënte wijze kan worden gedetecteerd onder de meest lastige omstandigheden.

Stam Elektrotechniek is gevestigd in Zaandam en bestaat inmiddels 80 jaar. De onderneming houdt zich bezig met elektrotechnische installatietechniek en beveiliging (inbraak, brand, camera en toegang).

De transactie
Ronax heeft in samenwerking met een deel van het zittende management de aandelen van Stam overgenomen en de activiteiten toegevoegd binnen de groep als aanvulling op haar bestaande activiteiten. Met name de personele basis van de onderneming is hiermee versterkt. DHW Corporate Finance heeft de directie van Ronax bijgestaan in dit aankooptraject. De werkzaamheden bestonden onder meer uit een waardebepaling, onderhandelingen, regelen van de financiering en het boekenonderzoek. Het contractwerk is uitgevoerd door DHW Juristen.

Website
De websites van Ronax zijn onder meer www.prismabeveiliging.nl, www.prismabouwplaatsservice.nlwww.firesense.nl en www.stamelektro.nl

stam electorotechniek

DEEL DIT BERICHT