Search

Brengt de zaak verder

Referentie: Marron

DHW Corporate Finance heeft Ron en Marco Schumacher van Marron Jachtbouw uit Medemblik bijgestaan in een verkooptraject van een meerderheidsbelang aan HS Steel uit Breukelen.

De onderneming
HS Steel heeft een meerderheidsbelang in superjachtbouwer Marron genomen.

Resterende aandelen zijn in bezit gebleven van de oorspronkelijke aandeelhouders.
Marron Jachtbouw is sinds 1997 gespecialiseerd in jachtbouw. Na in eerste instantie de focus en nadruk te hebben gelegd op sloepenbouw, maar ook op diverse interieurs, hebben zij gaandeweg de overstap gemaakt naar het vervaardigen van prefab teak decks, teak capping-rails (potdeksels) en de fabricage van prefab ceiling (buitenplafonds). Sinds 6 jaar is Marron Jachtbouw eigenaar én oprichter van het merk Eco-Deck.
Hierdoor is er een uitstekende aanvulling gecreëerd met het oog op de steeds grotere behoefte van de artificial-teak toepassing; op diverse locaties zoals luxe jachten en cruiseschepen. Tot hun portfolio behoren onder meer gerenommeerde klanten zoals Hakvoort, ICON Yachts, Royal van Lent en Oceanco.

De transactie
DHW Corporate Finance heeft de Verkopers op alle onderdelen bijgestaan in het verkooptraject aan HS Steel. De werkzaamheden bestonden onder meer uit het begeleiden van de onderhandelingen, het doorrekenen van de verschillende verkoopscenario’s en het coördineren van het due diligence onderzoek uitgevoerd door Koper en het controleren en nader uitwerken van de opgestelde documentatie en contracten.

Website(s)

De website van Marron Jachtbouw is www.marronjachtbouw.nl
De website van HS Steel is www.hssteel.nl

DEEL DIT BERICHT