Search

Brengt de zaak verder

Referentie: Koppel & Go B.V.

DHW Corporate Finance heeft Mark Vermin en Ferry Maarssen bijgestaan in het voor hen spannende en uitdagende MBO-traject waarbij zij samen Koppel & Go hebben overgenomen van hun voormalige werkgever.

De onderneming
Koppel & Go B.V. is de groothandel voor de Tuin, Straat en Infra sector, tevens ook niet te vergeten een belangrijke speler voor de Aannemers en de Elektriciens. Ze is gevestigd in het Noord-Hollandse Winkel. De onderneming is gestart in 2001 en is inmiddels een begrip in de branche; zij is in het jaar van haar 20-jarig bestaan van eigenaar gewisseld. Koppel & Go onderscheidt zich als groothandel met haar oplossingen in Boor- en Zaagtechnieken en daarbij een selectief aanbod van kwaliteitsproducten. Tevens mag Koppel & Go trots zijn op haar hoge servicegraad en zijn zij door dit alles de perfecte partner voor vele bedrijven door heel Nederland en soms zelfs ook daarbuiten. Bij de onderneming zijn inclusief de twee eigenaren 7 mensen werkzaam.

De transactie
Zowel Mark als Ferry waren reeds jaren naar plezier en tevredenheid in loondienst werkzaam voor de onderneming. Gezamenlijk hielden zij zich met name bezig met de verkoop maar hebben zij er in de loop der tijd al steeds meer taken bij gekregen waardoor zij alle aspecten van de onderneming goed hebben leren kennen. Toen ze van de oprichters de mogelijkheid kregen om de zaak over te nemen en voort te zetten, hoefden zij dan ook niet lang na te denken.

DHW Corporate Finance heeft Mark en Ferry bijgestaan in het aankooptraject voor wat betreft de onderhandelingen met de verkopers, het due diligence onderzoek, het opzetten van de nieuwe ondernemingsstructuur en het verkrijgen van de benodigde overnamefinanciering. In samenwerking met de Juristen van DHW zijn vervolgens de diverse benodigde contracten opgesteld en uit onderhandeld, met als gevolg een succesvol overnametraject. Na het overnametraject verzorgt DHW ook de accountancy dienstverlening en de salarisadministratie voor deze jonge ambitieuze ondernemers.

Website
De website van Koppel & Go B.V. is koppelengo.nl

DEEL DIT BERICHT