Search

Brengt de zaak verder

Referentie: boo!brandbuilders en idot!webengineers

DHW Corporate Finance heeft Robert, Paul, Erik, Joko en Daniel bijgestaan in een traject van overname en samenvoeging van de activiteiten boo!brandbuilders en idot!webengineers uit Wormer.

De onderneming
boo!brandbuilders is een full-service reclamebureau dat zich altijd geprofileerd heeft als merkenbouwer, maar ook complementaire diensten aanbiedt zoals reclameactiviteiten, online productie, realisatie en technisch maatwerk. De onderneming is al ruim 20 jaar gevestigd op een unieke lokatie in Pakhuis Hollandia (voormalige rijstpellerij) aan de Zaan in Wormer.

idot!webengineers, opgericht in 2012, profileert zich in de markt als Partner bij digitale transformatie, automatisering en online vraagstukken, gericht op het bouwen en onderhouden van websites, portalen, data koppelingen en applicaties die marge en effici├źntie verhogen en bedrijfsrisico verlagen.

Gezamenlijk kunnen beide ondernemingen nagenoeg ieder media vraagstuk beantwoorden, van branding tot applicaties, websites tot activatie campagnes en een online nieuwsbrief tot hoogwaardige print.

De transactie
Eind 2019 zijn na een lang en intensief traject alle aandelen van creatief bureau boo!brandbuilders overgegaan op het vijfkoppig managementteam dat reeds anderhalf jaar de dagelijkse leiding had over het bureau. Gelijktijdig zijn ook alle aandelen van internetbureau idot!webengineers, dat al twee jaar nauw samenwerkte met boo!brandbuilders en in 2018 bij boo! introk, overgenomen door hetzelfde vijftal.

DHW Corporate Finance heeft de vijf Kopers bijgestaan in het proces om deze samenwerking nader vorm te geven en te formaliseren. De werkzaamheden bestonden onder meer uit een tweetal waardebepalingen, het structureren (juridisch en fiscaal) van beide transacties, het voeren van besprekingen en onderhandelingen en het regelen van de overnamefinanciering. Het contractwerk is uitgevoerd door DHW Juristen.

Website
De website van boo!brandbuilders is www.boobrandbuilders.com en die van idot!webengineers is www.idotwebengineers.nl

referentie

DEEL DIT BERICHT