Referentie – Interhal

De Hooge Waerder Corporate Finance heeft Michiel von Hebel bijgestaan in een MBI traject, waarbij hij uiteindelijk een aandelenbelang verworven heeft in de Interhal Group uit Breda. De zittende eigenaar heeft zijn onderneming in deze transactie verkocht aan de Haagse investeerder Antea en heeft vervolgens samen met buy in manager Michiel von Hebel een belang terug genomen om zodoende een verdere groei van de onderneming te kunnen realiseren samen met Antea.

De onderneming
Interhal is een non-food distributeur gevestigd in Breda. De onderneming is 60 jaar geleden opgericht en is een belangrijke distributeur op het gebied van non-food producten voor koken en tafelen en de cadeaubranche. De onderneming levert onder andere cateringmateriaal, grootkeukenapparatuur, alles voor de gedekte tafel, kookgerei en unieke cadeauartikelen.

Michiel von Hebel zal het management van Interhal versterken ter verdere uitbouw van de retailmarkt, in de functie van Director of Sales. Hij is reeds jaren actief in de branche en heeft daarvoor samen met zijn toenmalige partner een eigen onderneming gehad als importeur van hoogwaardig kook- en keukengerei voor de Benelux, gespecialiseerd in de verkoop van hoogwaardige, onderscheidende merken van over de hele wereld, voor zowel de professionele- als de retailmarkt.

De transactie
De Hooge Waerder Corporate Finance heeft Michiel bijgestaan in de zoektocht naar een geschikte onderneming om in te participeren die paste bij zijn toekomstvisie en branche ervaring. Na het opstellen van een zoekprofiel zijn diverse ondernemingen benaderd en doorgelicht. Uiteindelijk heeft Antea Participaties VIII via een pre-exit een belang van 50% verworven in Interhal en zijn de resterende aandelen verdeeld over Michiel en de vorige eigenaar. Onze werkzaamheden in dit specifieke traject bestonden naast een waardebepaling en het voeren van onderhandelingen met name uit het waarborgen van de belangen van Michiel als minderheidsaandeelhouder, hetgeen uiteindelijk heeft geresulteerd in een voor alle partijen passende participatie- en managementovereenkomst voor Michiel.

Website
De website van Interhal is www.interhal.nl