Referentie – Mastermate Van Ree

De Hooge Waerder heeft de directie van Mastermate Van Ree uit Alkmaar ondersteund in een traject van herfinanciering, om de groei van haar activiteiten te kunnen faciliteren.

De onderneming

Mastermate is een Technische groothandel voor de bouw en bouwgerelateerde bedrijven zoals onderhoudsbedrijven en installateurs of woningcorporaties, met een sterke landelijke organisatie en een unieke combinatie van regionale familiebedrijven. De enige in zijn genre met praktisch overal in het land vestigingen en roots daterend uit 1888. De vestiging in Alkmaar is reeds actief sinds 1927.

De transactie
De Hooge Waerder heeft de directie van Van Ree begeleid in een traject van herfinanciering. De huidige directie is actief sinds 2009 en heeft haar overnamefinanciering voor de aandelen inmiddels volledig afgelost. Na enkele moeilijke jaren in de bouw groeit de onderneming nu weer explosief en was in dit kader op zoek naar een nieuw fundament voor de financiering van haar werkkapitaal. In intensieve samenwerking met het team Corporate Finance zijn vervolgens lange termijn prognoses opgesteld en is in gezamenlijk overleg met de huisbankier een nieuwe financieringsstructuur overeen gekomen.

Website
De website van de klant is www.mastermate.nl

Screen Shot 03-15-16 at 03.17 PM 001