Referentie – Alma Findings

De Hooge Waerder Corporate Finance heeft de directie van Alma Findings B.V. uit Alkmaar ondersteund in een traject van herfinanciering, waarbij een overstap is gerealiseerd naar een andere huisbankier.

De onderneming

Alma Findings is een groothandel actief in de sieraden- en horlogebranche, gevestigd in Alkmaar. De onderneming bestaat reeds 40 jaar en levert een groot assortiment aan reparatie artikelen, plaat- en draad materialen, fournituren, titanium halffabricaten, ringschenen, kettingen, horlogeglazen, gereedschappen en vele andere producten. Afnemers zijn actief als juwelier, horlogemaker en trendshops.

De transactie

De Hooge Waerder heeft de directie van Alma begeleid in de zoektocht naar een nieuwe financier om haar groei ambities te kunnen realiseren. Op basis van een exploitatieprognose voor de langere termijn is de werkkapitaalbehoefte in kaart gebracht en zijn gesprekken aangeknoopt met de diverse stakeholders van de onderneming. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een algehele herfinanciering van de onderneming, waarmee een stevig fundament is gelegd voor de toekomst.

Website

De website van de klant is www.almafindings.nl

alma_promo_01